شــــرکــــت دانــــش بنــیــان

عرفان صنعت اصفهان

آشنایی با لامپ های RGB رنگی

تعداد بازدید : 357
تعداد بازدید : 357
محصولات شرکت عرفان صنعت اصفهان

آشنایی با لامپ های RGB

  از زمان اختراع تجهیزی به نام “لامپ” یا چراغ توسط مخترع معرف آن یعنی ادیسون تغییرات زیادی در ساختار و حتی کاربرد آن صورت گرفته است. بهتر است برای برسی این تیتر جالب ابتدا مروری به ساختارهای قبلی ان داشته باشیم.
مخترعین اولیه لامپها (ادیسون یا الساندرو ولتا و یا همفری دیوی و سوان و…..) فهمیده بودند با گرم شدن سیمی توسط انرژی الکتریکی می توان ان را انقدر داغ و گداخته ساخت تا از آن نوری پدیدار شود.
آشنایی با لامپ های RGB رنگی
این رشته الکتریکی یا فیلمان جنس های متنوعی را در طول سالها تجربه ساخت. مشکل بزرگ این روش یعنی گداخته شدن فیلمان، ترکیب با اکسیژن بود. که بعد با تخلیه و یا اشباع گازهای نجیب در محل گداخته شدن محفظه فیلمان برطرف شد.

لامپ های RGB

مشکلی بعدی این بود که اساساً در این روش بیشتر انرژی الکتریکی به گرما تبدیل می شد تا نور. راه حل بعدی مخترین برای این حل این مشکل افزایش ولتاژ و استفاده از فسفر و جیوه و یا فلورسنت ها بود. که منجر به تولید لامپ به اصطاح مهتابی شد. این لامپ ها به شکل های مختلفی تولید شدند و حتی توانستند با ترکیب فسفر با مواد مختلف نورهای رنگی بیشتری تولید کنند.

آشنایی با لامپ های RGB رنگی
مزیت این لامپ ها سبک تر و نور نسبتا بیشتر و بازدهی بالاتر بود. ولی برای راه اندازی ان به تجهیزاتی چون ترانس و بعدا بلاست نیاز بود.
نسل بعدی این لامپ ها را با نام های تجاری کم مصرف؛FPL در بازار مصرف فروخته شد.
در همین اثنا دانشمندان دریافتند که از اثرحاصل شکست الکتریکی دیود ها را می شود به نوری مرئی نیز تبدیل کرد. این دانشمندان در کشورهای مختلف در کار روی این ایده بودند تا اینکه اولین لامپ دیودی ابی که پایه مهی برای تولید لامپ سفید رنگ است توسط شرکت Nichia ایجاد شد. بعدها شرکت Fairchild Semiconductors توانست با تجاری سازی و کم کردن هزینه ساخت آن، هزینه ساخت هر قطعه از آن را در به حدود .5 سنت برساند.
با تولید موفق چیپ های led های رنگی، شرکت های تجاری شروع به ترکیب چیپ های سه رنگ اصلی در محصول نمودند.(a,b)
لامپ های ار جی بی
که در بسته بندهای smd و dip روانه بازار شدند.در ادامه شرکت هایی ترجیح دادند کنترل کنندهای برای تنظیم رنگ های قطعه در داخل آن جایگذاری کنند. که به شکل گیری استفاده گسترده تر از این قطعه در دکوراسیون ها شد. در تصویر زیر تعیبه این چیپ در قطعه نشان داده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


ثبت سفارش